Strategische mobiliteit

Consulting in mobiliteit

Mobiliteit is meer dan ooit in beweging nu het verkeer steeds vaker muurvast staat. Dankzij technologische verbeteringen en innovaties zijn trends ontstaan die niet meer weg te denken zijn. Dat resulteert in geavanceerde, duurzame concepten die de behoeften van de snel veranderende, moderne samenleving verbinden met een gediversifieerd vervoersaanbod.

Nood aan een mobiliteitsplan?
Contacteer ons
LEES VERDER

Stefan Meersseman

Stefan Meersseman is sinds 2010 de zaakvoerder van Parmentier Autobus. Met de blik op duurzaamheid en technologie bevestigde hij Parmentier als de ideale partner voor het openbaar vervoer van de toekomst. Als consultant in duurzame mobiliteit en mobiliteitsplanen op maat helpt hij lokale besturen en bedrijven aan een duurzame mobiliteitsstrategie die klaar is voor de toekomst.

"Als zaakvoerder van Parmentier Autobus en vicevoorzitter van BAAV/Busworld deel ik mijn expertise en passie voor duurzame mobiliteit met organisaties en bedrijven. Met als doel een duurzame mobiliteitsstrategie op te zetten op lange termijn."
Stefan Meersseman

Mobiliteitsplan op maat

Het doel van een mobiliteitsplan is het verminderen van zowel de uitstoot van verontreinigende stoffen en van het wegverkeer in het algemeen. De nadruk ligt dan ook veel minder op personenwagens en des te meer op alternatieven. Mobiliteitsplannen passen daardoor perfect in de duurzaamheidsstrategieën die door de overheid worden gestimuleerd.

Momenteel verplicht enkel het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een mobiliteitsplan voor elke onderneming met meer dan 100 werknemers. In Vlaanderen en Wallonië is het nog niet verplicht. Toch hebben verschillende ondernemingen het voortouw genomen en op eigen initiatief een mobiliteitsplan uitgewerkt.

Hebt u hulp nodig bij het uitwerken van een mobiliteitsplan?
Contacteer ons

Voordelen van een mobiliteitsplan

  • Potentiële mobiliteitsproblemen onder de aandacht brengen
  • Verbeterd reiscomfort voor werknemers
  • Lager mobiliteitsbudget
  • Optimalisatie van het wagenpark
  • Minder impact op het milieu en de omgeving
  • Bevorderen van het bedrijfsimago

referenties

Consulting bij uw mobiliteitsplan

De basis van Parmentier Autobus

Wat zijn vervoerregio’s en wat betekent het voor de consument en lokale overheden?

Nood aan een mobiliteitsplan?

contacteer ons
Privacy policy