Uw partner in mobiliteit

Over Parmentier

Al bijna 100 jaar bouwt Parmentier aan mobiliteitsoplossingen op maat bedrijven, organisaties en lokale besturen. We zetten ons in voor duurzame mobiliteitsoplossingen met respect voor mens en planeet. Zowel bij de keuze van onze medewerkers als onze voertuigen gaan we resoluut voor veiligheid en duurzaamheid. Zo staan wij garant voor een efficiënte en innovatieve mobiliteit. Gisteren, vandaag en morgen. 

100 jaar ervaring bij Parmentier Autobus
LEES VERDER

Onze Visie en Waarden

Veiligheid

Wij hechten veel belang aan de veiligheid van onze werknemers en onze passagiers. Onze autobussen en autocars worden daarom grondig technisch nagekeken. Daarnaast investeren wij in de opleiding van onze chauffeurs zodat ze elke dag veilig in het drukke Vlaamse verkeer kunnen navigeren.

Duurzaamheid

De algemene mobiliteit is meer dan ooit ook zelf in beweging. Sommige tendensen zijn niet meer te stoppen en resulteren in duurzame concepten waar (openbaar) vervoer meer afgestemd is op de huidige en toekomstige behoeften van een veranderende wereld. Parmentier diversifieert het aanbod aan diverse vervoersoplossingen- en middelen met het oog daarop.

Professionaliteit

Parmentier Autobus vindt het belangrijk om dienstverlening en ondernemen professioneel vast te pakken en uit te rollen. Op een ethische manier, met oog op onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom gaat Parmentier samenwerkingen op lange termijn aan met gelijkgestemde organisaties en ondernemingen.

Historiek

1928

1928
De oprichter

Daniel Parmentier richt Parmentier Autobus op. Samen met vader Alois baat hij een vaste lijn tussen Kortrijk en Waregem uit met een Chevrolet met plaats voor 18 passagiers. 

1931

1931
Verhuis

De firma verhuist van Gullegem naar Sint-Eloois-Vijve in Waregem. Daniel Parmentier bouwt er een ‘garage Américain’ en wordt ook de verdeler van de Miesse-Chassis. 

1934

1934
NMBS

Parmentier rijdt vanaf nu voor de NMBS op de vaste lijn Kortrijk - Waregem - Deinze.

1958

1958
Nieuwe stelplaats

Parmentier neemt een nieuwe stelplaats in gebruik in Sint-Eloois-Vijve. Het is een unieke constructie met een zeer grote metalen overspanning.

1982

1982
Nieuwe zaakvoerder

Guido Vlieghe wordt zaakvoerder van Parmentier Autobus. 

1998

1998
Nieuwe regio

Parmentier Autobus rijdt door tot regio Gent. 

2010

2010
Stefan Meersseman

Stefan Meersseman wordt zaakvoerder van Parmentier Autobus en versterkt de focus op duurzame mobiliteit.

2013

2013
Duurzaam ondernemen

Parmentier Autobus ondertekent het Charter voor Duurzaam ondernemen.

Privacy policy